Afzuigkapreiniging

deep cleaning

Betrouwbaar en transparante afzuigkapreiniging

Hamster Cleaning reinigt op een transparante manier de afzuigkappen in horecazaken en grootkeukens. Een brandveilige afzuiging is gegarandeerd en dankzij een transparant beleid heeft iedere klant steeds een betrouwbaar beeld van de uitgevoerde werken.

Afhankelijk van de afzuigkap, de vervuilingsgraad en andere interne factoren, wordt gekozen voor een bepaald reinigingsprocedé. Dat kan gaan van een handmatige reiniging met ontvettende producten, over stoomreiniging tot en met een volautomatische schuimreiniging van afzuigkap, kanalen en ventilatoren. De riemen van de extractiemotor worden, net als de dempingsblokjes, indien gewenst vervangen. Vanzelfsprekend worden alle vetfilters gereinigd.

Een afzuigkapreiniging kan eenmalig gebeuren. Een andere mogelijkheid is een onderhoudscontract, waardoor het onderhoud van de afzuigkap tijdig en systematisch plaatsvindt.

Offerteaanvraag

Tijdens weekdagen wordt na een aanvraag binnen 24 uur contact genomen.

Veelgestelde vragen

Is een afzuigkapreiniging verplicht door de brandverzekering?

Sommige extractiesystemen, zoals afzuigkappen en bijhorende extractiesystemen van grootkeukens, houden een risico op brand in wanneer ze vuil worden. In België bestaat geen wetgeving omtrent het verplicht reinigen van deze systemen. Een brandverzekering is wél verplicht.

De verzekeraar zal doorgaans een aantal maatregelen opleggen om brandgevaar te voorkomen. Vaak betekent dit dat een extractiesysteem met een vaste frequentie, bijvoorbeeld één keer per jaar of frequenter, gereinigd moet worden. Er wordt dan typisch een reinigingsattest of ander bewijs afgegeven door de reinigingsfirma, zodat aangetoond kan worden dat het systeem gereinigd is.

© Copyright - Hamster Cleaning 2024