Coating extractiekanalen

Meest recente berichten

Hamster Cleaning behaalt ISO 9001-certificaat!

B2C-klant uitgebreid aan het woord

Hamster Cleaning en SmartLog ontwikkelen sensornetwerk voor luchtkanalen

Hamster Cleaning beantwoordt uw coronavragen omtrent ventilatie

Hamster Cleaning te gast bij Kanaal Z

Het probleem


Het keukenextractiesysteem (dampkap + extractiekanalen) in grootkeukens is door intensief gebruik vaak zeer ernstig vervuild.


Naast de hygiënische en technische aspecten is daardoor de kans op brand in het keukenextractiesysteem steeds latent aanwezig. Brandverzekeringen dekken de schade bij brand niet wanneer er duidelijk sprake is van een gebrekkig onderhoud. Als eigenaar bent u immers verplicht alles te doen om het brandrisico zo laag mogelijk te houden.


Een bijkomend probleem is het niet waterdicht zijn van de extractiekanalen. Hierdoor kan er niet gereinigd worden met vloeistoffen (bijvoorbeeld een oplossing van water met ontvetter).


Huidige oplossing


Wanneer het specifiek gaat over de reiniging van het extractiekanaal van een dampkap, kiest men regelmatig voor een reiniging met agressieve middelen, chemicaliën, mechanische methodes of zelfs handmatig d.m.v. steek/plamuurmessen en staalborstels. Deze methodes zijn zeer arbeidsintensief en niet ongevaarlijk voor de reinigers.


Door de vaak moeilijk bereikbare omstandigheden leidt dit slechts ten dele tot een aanvaardbaar resultaat. De kans op omgevingsschade is aanzienlijk door bijvoorbeeld lekkage omwille van het feit dat het kanalennetwerk niet waterdicht is uitgevoerd.


De oplossing


De toegepaste coating zorgt voor een minder milieubelastende, minder arbeidsintensieve en een veilige werkmethode voor het uitvoerende personeel. Dit betekent een significante kwaliteitsverbetering van de geleverde dienst.


De oplossing: coating van extractiekanalen. Deze oplossing bestaat uit 2 fases.


Fase 1: “Uniek” seal/coating aanbrengen in het extractiekanaal.


Het afzuigsysteem wordt voorzien van een speciale, milieuvriendelijk en onbrandbare watergedragen) seal/coating. Deze coating kan zich hechten op vervuilde ondergronden.


Het risic op brandgevaar is sterk gereduceerd en het kanaal is zo goed als waterdicht. Het gevaar op snijwonden of verbranding is tot een minimum beperkt of zelfs uitgesloten.


Fase 2: Het onderhouden van het behandelde extractiekanaal;


  • Het reguliere onderhoud is veel minder arbeidsintensief.
  • Minder agressief reinigingsproduct gebruiken.
  • De kans op omgevingsschade is tot een minimum beperkt.

© Copyright - Hamster Cleaning 2024